LET'S GET LIMINAL / KNJIŠKI MOLJAC 4. SEANSA

09.04.2024. u 20:00 h utorak

Dolaskom toplijih vremena došlo je pravo vrijeme i za novo izdanje Knjiškog moljca, emisije Radio Studenta o teoriji književnosti i kulturi, uživo!
 
U četvrtoj po redu seansi, naziva “Let's Get Liminal: Liminalni prostori i labirinti”, voditeljice Ema Marača i Izabela Šegedin analizirat će prostore u kojima se lako izgubiti: liminalne prostore i labirinte!
 
Liminalni prostori u meme formatu cvatu bespućima interneta od 2019. godine. Takvi memovi najčešće prikazuju interijere sumnjivo lišene ljudskog prisustva, a krasi ih atmosfera jeze i prolaznosti. Kako i zašto su nastali? Što nam govore o našem odnosu prema prostoru i vremenu? Kako se uklapaju u ideju heterotopije Michaela Foucaulta, odnosno jezivog Marka Fishera?
 
Labirinti? U vašim knjigama? Vjerojatnije je nego što mislite!
Labirinti su posvuda i povlače za sobom niz pitanja, na primjer: kako je znanje povezano s labirintima i što o njima znaju Jorge Luis Borges i njegov mistični fiktivni dvojnik? Kako labirinti izgledaju u književnosti, ali i kako književnost izgleda onda kada je rastegnuta čak i preko granica vlastitih korica?! Što se događa jednom kada knjiga postane labirint, ili kada se labirint pretvori u knjigu? Je li to sve jedno te isto?
 
Lako je izgubiti se, ali još je lakše u društvu!

Izgubite se s nama uutorak 9. 4. u 20 sati u KIC-u u Preradovićevoj 5!

Ulaz je besplatan.