KARNEVAL ROMANSE: GRIC I GRAD KNJIŠKI MOLJAC – 3. seansa

05.02.2024. u 20:00 h ponedjeljak

Vrijeme je karnevala, ljubavi i romanse, što Knjiške moljčice Belu i Emu i realizatora Poschka tjera na duboko promišljanje o tim temama. Ne mogu si pomoći a da se ne zapitaju, na primjer, je li vampir najromantičniji od svih fantastičkih bića? Ili možda, postoji li u cijelom zapadnom kanonu lik koji voli presvlačenje i romansu više od Carrie Bradshaw?

Ta su pitanja temelji ove seanse Knjiškog moljca u KIC-u, treće po redu! Pričat ćemo o fenomenu vampira na filmskom platnu, njihovoj bezvremenskoj privlačnosti (prijevod: zašto su vampiri tako hladni, a tako hot??), te o zaigranoj gotičkoj estetici i atmosferi koje su nezaobilazan dio njihovog kulerskog imidža. I naravno, pokušat ćemo dati odgovor na vječnu dilemu: smije li se igrati sa svojom hranom?

A analizi "Seksa i grada" pristupamo uz pomoć arhetipa i tropa naših svagdašnjih — i ako vam se čini da u tom kultnom serijalu nema vampira, Marx se s vama ne bi složio! U ovom troperifičnom segmentu ćemo analizirati klasne dimenzije intimnih odnosa, a potom se baciti na arhivistiku književnih i filmskih arhetipa ličnosti koji vežu "Seks i grad" s brojem drugih modernih narativa. I da, sigurno će pasti i koji komentar Carrienih cipela...

Upad je besplatan, a za one maskirane - još besplatniji! Vidimo se u KIC-u, u ponedjeljak 5. 2. u 20:00, dotad, sretno grickanje!