Pitching Scenarističkog laboratorija

16.03.2024. u 11:00 h subota

Kinoklub Zagreb poziva vas na javni pitching projekata za kratke igrane filmove, razvijanih na radionici Scenaristički laboratorij. Projektima i njihovim autorima time se želi pružiti vidljivosti ali i potencijalno osigurati  suradnju i razvoj na profesionalnoj razini s ciljem realizacije filma.

Svoje scenarije za kratke igrane filmove predstavit će polaznici radionice: Sara Grgurić, Matej Matijević, Roko Sikavica i Zoran Stojkovski. Nakon prezentacije projekata, slijedi razgovor s publikom i druženje. Pridružite nam se i podržite polaznike radionice, pomozite im svojim komentarima i savjetima, a uz to možda i pronađite svoj idući projekt!

Projekti su razvijani pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić (scenaristički dio) i producenta Mateja Merlića (pitching).

Scenaristički laboratorij trajao je nekoliko mjeseci, a cilj mu je bio pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati. Također, radionica je težila proširiti znanja polaznika o scenaristici, potaknuti razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi. Dodatno, polaznici su toom radionice stekli vještine predstavljanja svog projekta u razvoju, s ciljem prezentacije, daljnjeg umrežavanja i potencijalne suradnje i realizacije filmova.

Javni pitching radionice Kinokluba Zagreb organiziran je u suradnji s Kulturno informativnim centrom u Zagrebu.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).