A DOMESTIC APOCALYPSE - filmsko uprizorenje predstave »PopCorn Machine«

26.04.2022. u 19:00 h utorak

A Domestic Apocalypse prvi je film cirkuske kompanije My!Laika. Film nastaje sa idejom uprizorenja njihove prve predstave »PopCorn Machine« i postavljanje iste u filmsku verziju, što ovim umjetnicima daje puno više mogućnosti za eksperiment i još nadrealnije scene koje im film kao medij pruža.

A Domestic Apocalypse nas kroz cirkusku tehniku, originalnu glazbu i napuštene objekte u kojima je sniman uvodi u svijet nadrealne akcije i apsurda.

 

Redatelj: Salvatore Frasca i Andrea Burrafato

Igraju: Eva Ordonez Benedetto, Elske Van Gelder, Philine Dahlmann, Salvatore Frasca

Žanr: igrani / eksperimentalni

Jezik: francuski, engleski, njemački, španjolski...

Trajanje: 60'

Godina proizvodnje: 2022.

Produkcija: My!Laika - Side Kunst Cirque

Link: https://vimeo.com/570893406

 

Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014. godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018. godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019. godine Kino Cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli, Rijeci, Samoboru, Dubrovniku, Križevcima, Splitu i Zagrebu. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme.

Kino Cirkus je dio projekta Nacionalne cirkuske platforme, kao i programa Cirkorama produkcija i distribucija i Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 koji se provode uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu.