Ambientalika - večer eksperimentalne ambijentalne glazbe VOL.2

25.04.2024. u 20:00 h četvrtak

U drugoj epizodi serijala 'Ambientalika - večeri eksperimentalne ambijentalne glazbe' u organizaciji TeHÔM projekta i zagrebačkog Kulturno informativnog centra, dovodimo dvojcu norveških vikinga.

U četvrtak 25. travnja u 20 sati SVARTSINN (Jan Roger Peterssen) i SYSSELMANN (Thomas Narverud) nam dolaze iz Trondheima i Osla i pravi su predstavnici nordijskog dark ambienta i ritual ambienta.

Svartsin dolazi sa poznate diskografske kuće Cyclic Law čijeg label boss-a Frederic Arbour-a i njegov Visions projekt smo imali prilike ugostiti na prvoj Ambientalici. Sysselmann dolazi sa nedavno objavljenim albumom 'I Fjellets Hastighet' za Zazen Sounds iz Grčke i prva promocija je upravo u Zagrebu. Budite dio ovog jedinstvenog eventa i upoznajte norvešku kulturu kroz glazbu.

SVARTSINN (Norveška) Cyclic Law Records
Svartsinn (Jan Roger Pettersen) umjetnik je iz Trondheima u Norveškoj. Stvaranje mračnog i opskurnog ambijenta od 1999. godine, 2019. slavi 20 godina na sceni! Tijekom godina Svartsinn je napravio pet punih albuma i jedan split. Prvijenac "Devouring Consciousness" objavljen je preko Eibon Recordsa u Italiji, a potom i svi ostali puni albumi preko Cyclic Law u Berlinu (prethodno Montreal/Kanada) i odvojeno izdanje s Northauntom preko Loki-Found/PAS-a 2014. Njegove se snimke također pojavljuju u nekoliko kompilacija , suradnji, filmovima, dokumentarcima i kazališnim predstavama. Osim snimanja, Svartsinn često nastupa uživo - nedavno i uz pratnju violončelista Amunda Ulvestada.
Svartsinn je proizašao iz čežnje za pronalaženjem osobnog oduška i stvaranjem atmosferičnih zvučnih pejzaža koji bi mogli zadovoljiti turobne odaje duše, stvoriti raspoloženja i stanja uma. Izazovno je to putovanje kroz mračne i nejasne zvučne krajolike. Putovanje u svijet u kojem je tama sve i ništa. To mogu biti emocije, umna borba, ružnoća svijeta ili mašta koja vas vodi na putovanje. Ukratko, tama je svuda okolo, u svakome od nas. Nije to strah od toga, to je samo mjesto gdje želimo biti, napredovati u tami...
https://svartsinn.bandcamp.com/

SYSSELMANN (Norveška) Tipi Token. Zazen Sounds, Winter-Light Records
Sysselmann je stručnjak za stvaranje zvučnih okruženja koja otvaraju vrata u stanja svijesti koja vode do rituala i meditacije. Sysselmannov pristup čvrsto je utemeljen na elementima i on svoju glazbu stvara kombinacijom instrumenata domaće izrade, toniranja vokala, terenskih snimanja i hardvera. Stvaranje zvučnog iskustva sposobnog dramatično promijeniti energiju i raspoloženje prostora u kojem se glazba čuje ili svira. Do sada objavljena glazba za Tipi Token, Winter-Light Records, Zazen Sounds itd.
https://sysselmann.bandcamp.com/

Ulaznica je 13 € i biti će moguća kupnja sat vremena prije na ulazu i online https://www.ulaznice.hr/web/event/38/11808
OSIGURAJTE SVOJU ULAZNICU NA VRIJEME JER BROJ SJEDEĆIH MJESTA JE 70.