Glazbeno scenska

TESLA – PRILAGOĐAVANJE ANĐELA

23.03.2023. u 19:30 h četvrtak

Kazalište u KIC-u predstavlja

Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.

Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti „istina“.

više...
Glazbeno scenska

miCROfest@biennale2023 - Predavanja: Hibridna harfa; Prirodni intervali i inverzije

11.04.2023. u 15:00 h utorak

miCROfest je međunarodni festival mikrotonalne glazbe, a ove godine se održava njegovo peto izdanje. Program se sastoji od predavanja, radionica, prezentacija, okruglih stolova i koncertnih izvedbi i praizvedbi djela.

Sadržaj miCROfesta predstavlja mikrotonalna glazba koja koristi intonacijske sustave kakve vrlo rijetko možemo čuti unutar danas dominantnog načina ugađanja instrumenata. Cilj je publiku upoznati sa mikrotonalnim instrumentima, skladbama, mikrotonalnom teorijom glazbe te mikrotonalnim aspektom kako hrvatske, tako i strane tradicijske glazbe. Bogatstva i karakteristike različitih kulturnih narativa podjednako se očituju, kako u načinu života, običajima i kulturi, tako i u tradicijskoj glazbi i zvuku kojeg ona obuhvaća.

Na osnovu međunarodno prepoznate kvalitete programa, kao jednog od izabranih događanja s područja mikrotonalne glazbe, miCROfest je ostvario partnerstvo te bio provođen duž europskih zemalja pod okriljem EUROMicroFesta 2017.

više...
Glazbeno scenska

42. Večeri na Griču

01.07.2023. - 15.07.2023.

U slučaju kiše koncert će se održati u Predvorju Galerije Klovićevi dvori.

Večeri na Griču već puna četiri desetljeća zaštitni su znak kulturnog života Zagreba u ljetnim mjesecima. Kada zagrebačke koncertne dvorane nakon završetka sezone zatvore svoja vrata, čaroban atrij Galerije Klovićevi dvori tijekom srpnja postaje nezaobilazno mjesto susreta brojnih ljubitelja dobre glazbe i vrhunskog muziciranja. Festival koji je od samog osnutka hrabro eksperimentirao s različitim glazbenim žanrovima i stilovima, pritom uvijek vodeći računa o visokoj kvaliteti programa, u svojoj biti ostao je vjeran jednom – klasičnoj glazbi koja svih ovih godina čini njegovu programsku okosnicu. I dok su prošlogodišnje Večeri publiku podjednako oduševljavale koncertima klasične, jazz i etno glazbe, programski koncept 42. Večeri na Griču u potpunosti je posvećen klasici i predstavljanju glazbenih imena koja dominiraju na prestižnim natjecanjima i koncertnim podijima diljem Hrvatske i svijeta.

više...
Glazbeno scenska

AMBIENTALIKA - večer eksperimentalne ambijentalne glazbe

22.12.2023. u 20:00 h petak

U petak, 22. prosinca 2023. u 20 sati, projekt TeHÔM u suradnji sa zagrebačkim Kulturno informativnim centrom predstavlja AMBIENTALIKU.
'Ambientalika' je večer posvećena ambijentalnoj glazbi i njenoj izvedbi uživo uz video pozadine koje prate glazbu. Ovakve večeri (eventi) zamišljeni su tako da publika sjedi i neometano sluša glazbu uronjena u ambijent kako bi doživljaj bio što potpuniji i intenzivniji.

više...