43. Večeri na Griču

29.06.2024. - 22.07.2024.

Večeri na Griču već su više od četiri desetljeća zaštitni znak kulturnog života Zagreba u ljetnim mjesecima. Kada zagrebačke koncertne dvorane nakon završetka sezone zatvore svoja vrata, svi ljubitelji klasične glazbe odlaze na Gornji grad, gdje se u atriju Galerije Klovićevi dvori već tradicionalno održava jedan od najstarijih ljetnih glazbenih festivala - Večeri na Griču. 

Ove godine, od 29. lipnja do 22. srpnja, Festival se održava u svom četrdeset i trećem izdanju tijekom kojeg će publika moći uživati u sedam vrhunskih glazbenih večeri. Kao i do sada, 43. Večeri predstavit će glazbena imena s područja klasične glazbe koja dominiraju koncertnim podijima diljem Hrvatske i svijeta. Osim u atriju Galerije Klovićevi dvori, Večeri na Griču će se ove godine održavati i na dvije nove lokacije - u Crkvi sv. Marka te u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.  

Festival će započeti u subotu, 29. lipnja, kad će se publici na Zrinjevcu predstaviti Orange County Women's Chorus, ženski zbor iz SAD-a. Idući koncert održat će se 11. srpnja u gornjogradskoj crkvi sv. Marka, kada će nastupiti ansambl Ballot Quintet dok 12. srpnja u atrij Galerije Klovićevi dvori dolazi Metropolis Piano Quartet iz Poljske. Već idući dan, 13. srpnja u Klovićevim dvorima nastupa mladi gitarist Zlatko Josip Grgić, a 14. srpnja u atriju će se održati opera Regoč, u izvedbi ansambla Euterpa, povodom 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Nadalje, poznati vokalni ansambl iz Londona - Apollo5, održat će koncert 18. srpnja u crkvi sv. Marka, a završnica 43. Večeri na Griču održat će se 22. srpnja kada nastupaju naše poznate glazbenice - violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak. 

 

Kvalitetan program i raznoliki glazbeni repertoar 43. Večeri na Griču još će jednom potvrditi kako ovaj festival drži poziciju na karti sličnih vodećih komornih festivala u Europi te će zagrebački Gornji grad učiniti živim mjestom umjetnosti i kulture koje svakako vrijedi posjetiti!  

Ulaz na prvi koncert na zagrebačkom Zrinjevcu bit će besplatan dok se ulaznice za preostale koncerte mogu nabaviti putem online platforme ulaznice.hr ili na mjestu događanja sat vremena prije samog koncerta.

*U slučaju kiše konceti će se održati u predvorju GKD ili u Crkvi sv. Marka

** Popust za đake, studente i umirovljenike ostvaruje se na mjestu događanja sat vremena prije početka koncerta

KONCERTI Subota, 29. lipnja, 21 sat 

Orange County Women's Chorus 

Glazbeni paviljon na ZrinjevcuČetvrtak, 11. srpnja, 21 sat 

Ballot Quintet 

Povodom 200. godišnjice rođenja Antona Brucknera 

Crkva sv. MarkaPetak, 12. srpnja, 21 sat 

Metropolis Piano Quartet 

Atrij Galerije Klovićevi dvori Subota, 13. srpnja, 21 sat 

Zlatko Josip Grgić, gitara
Torres' Whisperer
Večer španjolske glazbe

Atrij Galerije Klovićevi dvori Nedjelja, 14. srpnja, 21 sat 

Opera Regoč
Barbara Pijetlović, sopran
Marko Antolković, kontratenor
Antea Poljak, mezzosopran
Dorian Stipčić, bariton

Ansambl Euterpa

Povodom 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 

Atrij Galerije Klovićevi dvori Četvrtak, 18. srpnja, 21 sat 

Apollo5 

Crkva sv. MarkaPonedjeljak, 22. srpnja, 21 sat 

Monika Leskovar, violončelo 

Martina Filjak, klavir

Atrij Galerije Klovićevi dvori

43. Večeri na Griču

29.06.2024. - 22.07.2024.