43. Večeri na Griču

11.07.2024. - 22.07.2024.

Večeri na Griču već su više od četiri desetljeća zaštitni znak kulturnog života Zagreba u ljetnim mjesecima. Kada zagrebačke koncertne dvorane nakon završetka sezone zatvore svoja vrata, svi ljubitelji klasične glazbe odlaze na Gornji grad, gdje se u atriju Galerije Klovićevi dvori već tradicionalno održava jedan od najstarijih ljetnih glazbenih festivala - Večeri na Griču. 

Ove godine, od 11. do 22. srpnja, Festival se održava u svom četrdeset i trećem izdanju tijekom kojeg će publika moći uživati u sedam vrhunskih glazbenih večeri. Kao i do sada, 43. Večeri predstavit će glazbena imena s područja klasične glazbe koja dominiraju koncertnim podijima diljem Hrvatske i svijeta. Osim u atriju Galerije Klovićevi dvori, Večeri na Griču će se ove godine održavati i u Crkvi sv. Marka.  

Ususret festivalu, u subotu, 29. lipnja, publici na Zrinjevcu predstavit će se Orange County Women's Chorus, ženski zbor iz SAD-a, čijim nastupom najavljujemo ovogodišnje izdanje.

Festival će službeno započeti u četvrtak, 11. srpnja u gornjogradskoj crkvi sv. Marka, kada će nastupiti ansambl Ballot Quintet dok 12. srpnja u atrij Galerije Klovićevi dvori dolazi Metropolis Piano Quartet iz Poljske. Već idući dan, 13. srpnja u Klovićevim dvorima nastupa mladi gitarist Zlatko Josip Grgić, a 14. srpnja u atriju će se održati opera Regoč, u izvedbi ansambla Euterpa, povodom 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Nadalje, poznati vokalni ansambl iz Londona - Apollo5, održat će koncert 18. srpnja u crkvi sv. Marka, a završnica 43. Večeri na Griču održat će se 22. srpnja kada nastupaju naše poznate glazbenice - violončelistica Monika Leskovar ipijanistica Martina Filjak. 

 

Kvalitetan program i raznoliki glazbeni repertoar 43. Večeri na Griču još će jednom potvrditi kako ovaj festival drži poziciju na karti sličnih vodećih komornih festivala u Europi te će zagrebački Gornji grad učiniti živim mjestom umjetnosti i kulture koje svakako vrijedi posjetiti!  

Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti putem online platforme ulaznice.hr ili na mjestu događanja sat vremena prije samog koncerta.

*U slučaju kiše konceti će se održati u predvorju GKD ili u Crkvi sv. Marka

** Popust za đake, studente i umirovljenike ostvaruje se na mjestu događanja sat vremena prije početka koncerta

KONCERTI Subota, 29. lipnja, 20 sat
Orange County Women’s Chorus
Ususret 43. Večerima na Griču
Glazbeni paviljon na Zrinjevac
ULAZ SLOBODAN

Četvrtak, 11. srpnja, 21 sat 

Ballot String Quintet 

Povodom 200. godišnjice rođenja Antona Brucknera 

Crkva sv. Marka
ULAZNICE

Petak, 12. srpnja, 21 sat 

Metropolis Piano Quartet 

Pejačević, Turina, Vasks
Atrij Galerije Klovićevi dvori 


ULAZNICE

Subota, 13. srpnja, 21 sat 

Zlatko Josip Grgić, gitara
Torres' Whisperer
Glazbeno putovanje kroz Španjolsku
Atrij Galerije Klovićevi dvori 


ULAZNICE

Nedjelja, 14. srpnja, 21 sat 

Opera Regoč
Ansambl Euterpa
Povodom 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 

Atrij Galerije Klovićevi dvori 


ULAZNICE

Četvrtak, 18. srpnja, 21 sat 

Apollo5 

Wildflowers
Crkva sv. Marka
ULAZNICE

Ponedjeljak, 22. srpnja, 21 sat 

Monika Leskovar, violončelo 

Martina Filjak, klavir
Rahmanjinov, de Falla, Piazzolla

Atrij Galerije Klovićevi dvori
ULAZNICE

43. Večeri na Griču

11.07.2024. - 22.07.2024.