30.MBZ: Pozivnica na konferenciju za medije

02.04.2019. u 11:00 h utorak

Pozivamo Vas na druženje s medijima povodom skorašnjeg otvorenja 30. muzičkog biennala Zagreb.

Druženje i konferencija za medije održat će se u utorak, 2. travnja 2019. od 11 sati u prostorijama Kulturno Informativnog Centra Zagreb, Preradovićeva 5.

Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji glazbeni festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. MBZ generira inovacije, potencira eksperimente i rizike, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala, kako publikom tako i sa samim umjetnicima.

Programski fokus 30. muzičkog biennala Zagreb je GLAZBA, PROSTOR, GRAD, ZVUK. Prezentacija i kreacija glazbe u suodnosu s pojmom grada otvara festival i prema mnogobrojnim poljima kulturno – umjetničkih disciplina. U sedam dana festivala grad ćemo glazbeno razložiti na mnogobrojne načine, od transformacije zvuka gradskog središta u suvremeno skladateljsko pismo, pa sve do problematiziranja urbanih zvukovnih struktura ili stvaranja novog, imaginarnog, surogatnog grada. Na taj način obilježit ćemo 40. obljetnicu od održavanja Urbofesta na MBZ-u 1979. godine.

S ponosom i zadovoljstvom pozivamo Vas da nam se u utorak, 2. travnja od 11 sati, pridružite na druženju u KIC-u kako bismo zajedno prošli kroz sve točke i zanimljivosti festivala koje nas očekuju od 6. do 13. travnja u gradu Zagrebu.

Zajedno ćemo proći kroz iznimne činjenice i zanimljivosti 30. muzičkog biennala Zagreb:

- 7 dana
- 50 programa
- više od 400 domaćih i stranih izvođača

- 10 lokacija (od dvorana do ulica grada Zagreba)

Nakon osvježenja, od 12 sati, pridružite nam se otvorenju instalacije 'Oblik zvuka' I. Lušičića Liika koja je nastala u koprodukciji sa KIC-om

‘Oblik zvuka’: Ivan Lušičić Liik

Kustos: Emil Matešić

Galerija na katu,

Preradovićeva 5

‘’Podražaj oka i uha kroz infromaciju koja dolazi u formi slike ili zvuka prostor je u kojem kroz međusobne odnose viđenog i čujnoga nastaju utisci koje pamtimo kao definicije okruženja u kojem živimo.

Priroda se povezuje s njoj karkterističnim zvukovima, urbana sredina opet  ima svoj zvuk, a apstraktni pojmovi poput osjećaja ili raspoloženja također često imaju svoje kanonske tonove i zvukove.

Dihotomja istoga, rasparivanje slike i zvuka, ili sa druge strane spajanje tj. nastanjene zvuka iz slike kroz  interakciju sa  posjetiteljem kreativan je prostor koji ovaj rad istražuje.

Pokretom, gestama ili kretanjem unutar instalacije  posjetitelji postaju inicijatori promjene postavljene slike i zvuka, te on/ona tako postaju  autori jednog  nepredvidljivog audio vizualnog iskustva.’’

e.m.

Produkcija: KIC & MBZ