Glazba

Muzički Biennale Zagreb

19.04.2015. u 11:00 h nedjelja

biNg bang, udaraljkaški ansambl | percussion ensemble

Jay Wanamaker: Basic Parade Cadences
José Martinez: Suita | Suite
Igor Lešnik: Puzimice
Ludwig Albert: The Sound of Japanese Drumming

U suradnji s Kulturno-informativnim centrom | In cooperation with the Cultural and Information Centre.

** U slučaju kiše, Koncert će se održati u prolazu Oktogon, Ilica 5 | In case of rain, the concert will take place in the Oktogon Passage, Ilica 5

više...
Glazba

Posljednji ples - Concha Vidal

12.06.2015. - 13.06.2015.

12. i 13. 6. u 22h , Teslin plato

Ova interdisciplinarna vizualna poema govori o ljubavi u nastavcima, emocionalnim poveznicama koje hrane našu egzistenciju, o suživotu, gubitku i žaljenju u životima parova. To je poput pjevanja bluesa o praznini koja nastaje gubitkom nečega što nam je dragocjeno.

Concha Vidal u svom umjetničkom djelovanju primjenjuje interdisciplinarni pristup koji spaja video, tekst i pokret. Pogled Fride Kahlo, Cindy Sherman, Marine Abramović, Sarah Lucas, Conche Vidal… pogled je žena koje su usvojile pogled čije je ishodište u iskustvu. Iskustvo sticano kroz put inicijacije kojom žene upoznaju vlastite raznolikosti, uključujući nejednakost, pripadanje jednoj spolnosti. Zbog pogleda drugih žene postaju svjesnije svoje rodnosti. To je pogled koji žene promatra kao seksualni objekt, kao opasnost, kao misteriju, kao natjecanje, kao instrument, kao snagu, kao ženu… Upravo se unutar takve inicijacije i bolnog sazrijevanja oblikuje ovaj pogled žene i način na koji nastaje.

više...