GALERIJA NA KATU

“August Cesarec – Argumenti za revoluciju” / Multimedijalni događaj

08.05.2024. - 24.05.2024.

Uoči 17. Subversive Festivala u Kulturno informativnom centru od 8. do 10. svibnja održat će se multimedijalni događaj August Cesarec – Argumenti za revoluciju. Bogat program počinje u srijedu 8. 5. u 19 h otvorenjem izložbe Moj brat August, persona non grata uz popratne glazbeno-scenske performanse a zatim od 9. do 10. 5. slijedi dvodnevna konferencija u sklopu koje će se održati 8 panela uz sudjelovanje 20 gostiju.

više...
GALERIJA NA KATU

FAKEROSPECTIVE / IVAN MUCKO

20.02.2024. u 19:00 h utorak

U utorak, 20. 2. 2024. u 19 sati u Galeriji na katu, u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5 otvorit će se izložba Ivana Mucka pod naslovom Fakerospective.
Autor će predstaviti psihodeličan prostorni postav koji se sastoji od niza digitalnih grafika, od kojih su neke generirane uz pomoć umjetne inteligencije. U tom preobilju vizualnih senzacija mogu se pratiti niti autorovih društvenih komentara, kriptičnih poruka, ali i čiste zabave koju nam predstavlja na ovim slikama. Nekonvencionalan postav i obilje neobičnih materijala s kojima će nas Mucko suočiti, predstavlja jedinstven izložbeni događaj.

više...
GALERIJA NA KATU

Novi izložbeni prostor u KIC-u Galerija na katu

Preuređenjem Kulturno informativnog centra ostvareni su uvjeti unutar kojih je KIC dobio novi, prošireni (kvadratima i kubikažom) kvalitetno opremljeni izložbeni prostor.
U prethodnim desetljećima taj je prostor, na katu ustanove, bio namijenjen raznim događanjima, a 1975. koncipira se u galeriju za izlaganje nadolazećih umjetnika pod imenom – Studio galerije forum.
Tijekom '90-tih, prostor postaje dio ugostiteljskog objekta te zadržava dio galerijske djelatnosti s fokusom na fotografiju te time postaje jedina specijalizirana galerija za taj medij.
Danas, u novim tehničkim i prostorni uvjetima na katu ustanove moguće je obavljati galerijsku aktivnost na kvalitetnoj razini.

Misija: Galerija na katu izlagačko je mjesto otvoreno onima kojima je umjetnost i kultura područje aktivnog istraživanja svijeta u kojem stvaraju ne bježeći od prošlosti i namjerno koračajući u nepoznato.

Vizija: Postati mjesto susreta projekata i publike gdje se susreće duh vremena koji nastoji doprinositi razvoju tolerantnog i humanizmom nadahnutog okruženja. Barem na katu.

više...