GALERIJA NA KATU

TX OGLEDALO, Martina Reinharta i Virgila Widricha

01.10.2021. - 15.10.2021.

U petak 1. 10. 2021. u KIC-ovoj Galeriji na katu, u19 sati, otvara se izložba TX OGLEDALO, Martina Reinharta i Virgila Widricha (Austrija).

U radu „TX ogledalo“ posjetilac se nalazi pred uspravnim LCD ekranom na kojemu može u stvarnom vremenu uz popratnu glazbu, pratiti transformacije svoga lika i prostora u kojem se nalazi. Manipulacija likom promatrača koja ga mijenja u stvarnom vremenu, a samo korak dalje od njegova stvarnog izgleda, daje ovome radu visoku vrijednost i odaje vještinu u korištenju programiranja i samoga koncepta video umjetnosti.

više...
GALERIJA NA KATU

TATJANA BEZJAK: FRAKTAL

14.07.2021. - 31.07.2021.

Izložba Tatjane Bezjak „Fraktal“ u Galeriji na katu nastavak je ciklusa čiji su prvi elementi nastali 2017. godine. Transformacijom “Fraktala” iz 2018. godine izloženih u Galeriji Vladimir Bužančić, Fraktal je u KIC-ovoj Galeriji na katu recikliran, ali zadržava isti likovni jezik.
U svojem rastu prilagođava se prostoru u kojemu se sastavni elementi fraktala nadovezuju u dvostrukoj spirali slijedeći svoju organsku putanju. Ista je, ili točnije samoslična je misao, ideja, semantika. Elementi formacije kao njene osnovne gradivne jedinice, zadržavaju samoslični organički oblik i strukturu, ali se povećao raspon njihovih dimenzija. Građa i struktura svakog elementa, linearne su krivulje, spirale i čvorišta.

više...
GALERIJA NA KATU

IZLOŽBA / RUŽA HODAK : IZ / VAN

10.05.2021. - 10.06.2021.

Trajanje izložbe Ruže Hodak "IZ/VAN" u Galeriji na katu produžuje se do 10. 6. 2021. godine.

Ruža Hodak, dizajnerica odjeće, uz neprestano intenzivno i istraživanju okrenuto bavljenje modom kao primarnim medijem, hrabro istražuje svoju fascinaciju mnogim drugim formama umjetničkog i zanatskog izražavanja.

U Galeriji na katu izlaže crtež dug šesnaest metara koji, fragmentiran u četrdesetak manjih radova povezanih u jedinstvenu cjelinu, prati evoluciju jedne ideje koja se razvija u raznim smjerovima i pod raznim utjecajima. U neku je ruku to prikaz misli, emocije i doživljaja kroz određeni vremenski period, suvremeni zapis egzistencije u tanak i plitak otisak u urbanoj Altamiri našeg postanka i naša neuništiva potreba za ostavljanjem traga.

Razlomljenost jedne velike slike ili temeljne vizije koja joj prethodi te spajanje istih u veću ili dužu cjelinu, samo je drugi mediji u kojem Ruža Hodak ostvaruje svoje radove. Mehanizam i načelo stvaranja isti su kao i kod krojenja i spajanja koncem tako razlomljene ideje o nekom (najčešće) uporabnom i odjevnom komadu. Konac, a to je ipak primarno Ružino sredstvo izražavanja i povezivanja, u ovim je radovima dematerijaliziran i pretvoren u sitne poveznice koje vežu tkanje slika jednu za drugu i tako ih nose cijelom dužinom ovoga rada.

više...
GALERIJA NA KATU

DANIEL KOVAČ - HUMORESCUE

16.04.2021. - 01.05.2021.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na izložbu

Daniel Kovač iz svoje sigurne pozicije građanina Europe, bijelca, obrazovanog, kreativnog i zaposlenog unutar sustava bavi se politikom u dozvoljenim kodiranim jezicima unutar kojih se osjeća udomaćen, moćan i zadovoljan. Kiparstvo koje u ovom radu pokazuje društveno je angažirano kroz nadahnuće političkim konstruktom koji se do sada pokazao kao najsavršeniji, demokracijom i njezinom hijerarhijom. Uzimajući tlocrt stola za kojim sjedi zastupnik u Europskome parlamentu, Kovač formira apstraktni motiv kojem daje giljotinastu formu s oštricom na donjem rubu, dok su s druge strane apstraktni motivi forme temeljeni na pogledu iz ptičje perspektive na izbjeglice s prslukom i tijela koje pluta.

više...
GALERIJA NA KATU

Novi izložbeni prostor u KIC-u Galerija na katu

Preuređenjem Kulturno informativnog centra ostvareni su uvjeti unutar kojih je KIC dobio novi, prošireni (kvadratima i kubikažom) kvalitetno opremljeni izložbeni prostor.
U prethodnim desetljećima taj je prostor, na katu ustanove, bio namijenjen raznim događanjima, a 1975. koncipira se u galeriju za izlaganje nadolazećih umjetnika pod imenom – Studio galerije forum.
Tijekom '90-tih, prostor postaje dio ugostiteljskog objekta te zadržava dio galerijske djelatnosti s fokusom na fotografiju te time postaje jedina specijalizirana galerija za taj medij.
Danas, u novim tehničkim i prostorni uvjetima na katu ustanove moguće je obavljati galerijsku aktivnost na kvalitetnoj razini.

Misija: Galerija na katu izlagačko je mjesto otvoreno onima kojima je umjetnost i kultura područje aktivnog istraživanja svijeta u kojem stvaraju ne bježeći od prošlosti i namjerno koračajući u nepoznato.

Vizija: Postati mjesto susreta projekata i publike gdje se susreće duh vremena koji nastoji doprinositi razvoju tolerantnog i humanizmom nadahnutog okruženja. Barem na katu.

više...