Tribine

Čitateljska radionica: Čitaj, ne skitaj!

13.01.2022. u 11:00 h četvrtak

Kulturno informativni centar organizira čitateljsku radionicu Čitaj, ne skitaj s učenicima trećih razreda Škole primijenjene umjetnost i dizajna, Zagreb.
Potaknut ćemo učenike da se samostalno izražavaju o knjigama koje su čitali za vrijeme zimskih praznika, da jedni drugima preporuče štiva koja su im se svidjela i da progovore o svom odnosu prema knjigama, čitanju, lektiri i sličnim temama.

Razgovor s učenicima vodit će književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Jelena Popović.

više...
Posebna događanja

Promocija knjige „POTRESNE KRONIKE“ Daniela Pavlića

22.01.2022. u 12:00 h subota

Srušene kuće, ljudi što su sve izgubili, zbunjena vlast koja niti zna niti umije odraditi ono zbog čega je tu, stari grijesi, prazna obećanja, nebriga i uvijek iste politike na Baniji stvorile su scenografiju dostojnu Tarkovskog
(Iz predgovora Aleksandra Olujića)

više...
Galerija forum

WINTON AFRIĆ - HERE BE DRAGONS

31.01.2022. - 05.02.2022.

Trodimenzionalni ispisi su kreiranje objekta iz ničega. Iz modela koji je stvoren virtualno, uz pomoć artikulacije plastične mase, materijaliziraju se oblici. Postoji li, stoga, primjereniji postupak za stvaranje figura fantastičnih i mitoloških bića nego li je to 3D print? Winton Afrić izniman je majstor na području 3D skulpture, a ova izložba njegovih radova pokazuje divnu suradnju epoha. Ovdje su uz pomoć nove tehnologije oživljena bića iz drevnih predaja i legendi kultura cijeloga svijeta, bića poput zmajeva i grifona.

više...