GALERIJA NA KATU

FAKEROSPECTIVE / IVAN MUCKO

20.02.2024. u 19:00 h utorak

U utorak, 20. 2. 2024. u 19 sati u Galeriji na katu, u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5 otvorit će se izložba Ivana Mucka pod naslovom Fakerospective.
Autor će predstaviti psihodeličan prostorni postav koji se sastoji od niza digitalnih grafika, od kojih su neke generirane uz pomoć umjetne inteligencije. U tom preobilju vizualnih senzacija mogu se pratiti niti autorovih društvenih komentara, kriptičnih poruka, ali i čiste zabave koju nam predstavlja na ovim slikama. Nekonvencionalan postav i obilje neobičnih materijala s kojima će nas Mucko suočiti, predstavlja jedinstven izložbeni događaj.

više...
Galerija forum

TLO / Domagoj Rogina

16.02.2024. u 19:00 h petak

U petak, 16.2. u 19 sati u Galeriji Forum, Teslina 16, otvorit će se izložba Domagoja Rogine pod naslovom Tlo.
Novi radovi Domagoja Rogine materične su i ekspresivne slike s temama iz prirodnog svijeta, kojima umjetnik progovara o svome iskustvu, kao i općenito ljudskom iskustvu i mogućnosti samospoznaje. Njegovi motivi su prazne pučine, procjepi u hridinama, morski psi i pusti proplanci, naizgled neprijateljski nastrojena priroda u kojoj se može naslutiti romantički, gotovo patetičan osjećaj usamljenosti čovjeka u svijetu. Ta je ekspresija opravdana vještim, dramatičnim kompozicijama, igrama monokromijom, naglašavanjem materije.

više...
KINO

TUŠKANAC U GOSTIMA / POLAKO NIKUDA

14.02.2024. u 20:00 h srijeda

POLAKO NIKUDA
eksperimentalno-igrani, romantični, Hrvatska, 2023 | Mjesto prikazivanja filma: Kulturno informativni centar KIC (Preradovićeva ul. 5)
REŽIJA: Damir Čučić
SADRŽAJ:
Film prikazuje glavne likove Olega i Martu primjenom postupka varijantne repeticije - isti događaj ispričan je dva puta za redom, samo što je drugi put izmjenjen. Oleg je student vizualnih umjetnosti, ovisan o drogama, a Marta je knjižničarka, ovisna o mnogočemu. Njihovi su portreti napravljeni kao ogledala, a njihove avanture prikazane su epizodama vucaranja po kvartu, seksa, obećavanja, pijančevanja i smrti.

više...