Posebna događanja

40. VEČERI NA GRIČU - Jubilarno izdanje

01.07.2021. - 15.07.2021.

Kulturno informativni centar u Atriju Galerije Klovićevi dvori, jednom od najljepših i najatraktivnijih lokacija Gornjega grada, nastavlja dugogodišnju tradiciju održavanja koncertnih večeri koje pod zvjezdanim nebom okupljaju brojne ljubitelje glazbe. Unatoč globalnoj pandemiji, Atrij će i ovog ljeta biti domaćin najstarijem zagrebačkom ljetnom festivalu klasične glazbe. Festival se 2021. održava 40., jubilarni, put. Uz sve izazove s kojima se susrećemo, namjera nam je realizirati ga u vidu predstavljanja velikih domaćih i stranih glazbenih imena pozicionirajući ga na kartu vodećih, sličnih, komornih festivala u Europi. U tom hrabrom i bogatom konceptu nastojali smo se prilagoditi situaciji, zadržavajući misiju festivala koju pratimo unatrag 40 godina - vrhunski glazbeni događaj pod zvjezdanim nebom Griča. Ovo jubilarno izdanje podsjetit će nas na značaj i važnost produkcije kvalitetne glazbene ponude te ustrajnost koju svi zajedno pokazujemo u izazovima s kojima se susrećemo. Programi ovih iznimnih koncerata obuhvaćaju raznolik vokalni i instrumentalni glazbeni repertoar od rane glazbe do glazbe 20. stoljeća te obećavaju vrhunski glazbeni doživljaj.

više...
Posebna događanja

8. Revija europskog filma u KIC-u, Kinu Metropolis MSU i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

01.07.2021. - 20.07.2021.

Od četvrtka 1. do utorka 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba, održat će se 8. Revija europskog filma na tri zagrebačke lokacije. Tijekom prva dva tjedna održat će se 3 filmske projekcije u KIC-u i 4 u Kinu Metropolis MSU, a od 14. srpnja kreće tjedan svakodnevnih projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21:30 sati. Bit će prikazano 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Danske, Poljske, Slovenije i Švedske, a tu su i dva hrvatska filma snimljena kao europske koprodukcije – Mare i Mater. Žanrovski su to romantične i obiteljske drame, komedije, avanture i krimići, a bit će prikazana i dva obiteljska filma – animirani Slavna invazija medvjeda na Siciliju i igrani Pinokio, te jedan igrano-dokumentarni - Najveći dar.

više...
GALERIJA NA KATU

TATJANA BEZJAK: FRAKTAL

14.07.2021. - 31.07.2021.

Izložba Tatjane Bezjak „Fraktal“ u Galeriji na katu nastavak je ciklusa čiji su prvi elementi nastali 2017. godine. Transformacijom “Fraktala” iz 2018. godine izloženih u Galeriji Vladimir Bužančić, Fraktal je u KIC-ovoj Galeriji na katu recikliran, ali zadržava isti likovni jezik.
U svojem rastu prilagođava se prostoru u kojemu se sastavni elementi fraktala nadovezuju u dvostrukoj spirali slijedeći svoju organsku putanju. Ista je, ili točnije samoslična je misao, ideja, semantika. Elementi formacije kao njene osnovne gradivne jedinice, zadržavaju samoslični organički oblik i strukturu, ali se povećao raspon njihovih dimenzija. Građa i struktura svakog elementa, linearne su krivulje, spirale i čvorišta.

više...