41. VEČERI NA GRIČU

Glazbeno scenska

01.07.2022. - 29.07.2022.

Atrij Galerije Klovićevi dvori
1. - 29. srpnja 2022.

“Idite noću na Grič i kao iz misterijskog fonografa čut ćete pouku toga grada, te zemlje, tog naroda…”
A. G. Matoš

Večeri na Griču, jedan od najstarijih zagrebačkih ljetnih glazbenih festivala, i ove će godine tijekom srpnja tradicionalno okupiti brojne ljubitelje glazbe u jednoj od najljepših i najatraktivnijih lokacija Gornjega grada, atriju Galerije Klovićevi dvori. Festival koji se 2022. godine održava 41. put najavljuje velika domaća i strana imena, prvenstveno klasične, ali također jazz i etno glazbene scene čime dodatno potvrđuje svoju poziciju na karti sličnih vodećih komornih festivala u Europi. Tijekom devet koncertnih večeri očekuju nas vrhunske izvedbe, ponajprije zagrebačkih glazbenika - što je od samog osnutka festivala njegov zaštitni znak, ali i brojnih drugih domaćih i inozemnih umjetnika, pri čemu će neki od njih ovom prilikom ostvariti zanimljive međunarodne glazbene suradnje.

više...

Iznenadna sila koja mijenja sve - Javni poziv za projekte / programe

GALERIJA NA KATU

01.07.2022. - 20.07.2022.

Pozivamo umjetnike/ce i ostale zainteresirane na predlaganje programa raznih formi (kustoski izložbeni projekti, samostalni projekti u likovnome mediju, performansi, manje izvođačke forme kazališnog, plesnog ili glazbenog usmjerenja, ostale likovno - izvođačke ili druge inovativne forme koje izmiču definicijama) u svrhu programiranja istih u Kulturno informativnom centru tj. u Galeriji na katu, Galeriji Forum, kino dvorani, te na prostoru Teslinog platoa. Nit vodilja u pristupu ili razvoju koncepta projekta je ’Iznenadna sila koja mijenja sve’. Projekti će se realizirati u formi samostalnih ili grupnih prezentacijskih ili izlagačkih događanja u definiranom trajanju.

više...

Ico Voljevica - Grga, s protokolom i bez njega

Galerija forum

11.07.2022. - 20.08.2022.

Povodom stogodišnjice rođenja velikoga karikaturista Ice Voljevice Galerija Forum Kulturno informativnog centra u Zagrebu otvara izložbu njegovih odabranih karikatura iz serije Grga. Izložba pod nazivom Grga, s protokolom i bez njega, moći će se pogledati u Galeriji Forum, u Teslinoj 16, od 11.srpnja do 20. kolovoza. Izložba je ostvarena u partnerstvu s Muzejom grada Zagreba, koji je posudio karikature i Cloverfield consultingom.

Ismet Ico Voljevica rođen je u Mostaru 18. srpnja 1922., a umro je u Zagrebu 30. listopada 2008. Završio je gimnaziju u Sarajevu. Za vrijeme Drugoga svjetskog rata kao ilegalac pomagao je Narodnooslobodilačkoj borbi. Po završetku služenja vojnog roka 1947. započinje studirati arhitekturu na Sveučilištu u Zagrebu. Studij nije završio, ali paralelno s njime objavljuje karikature s kojima ulazi u povijest. Radio je i kao scenograf animiranih filmova u Zagreb filmu.

više...

ŠPIJUN U KUĆI UMJETNOSTI - FRANK S. LEHMANN

GALERIJA NA KATU

17.07.2022. - 31.07.2022.

U nedjelju 17. 7. 2022. u 18 sati u Galeriji na katu otvara se izložba Špijun u kući umjetnosti Franka Sergea Lehmanna.

Liječnik, gastroenterolog po obrazovanju i struci, a umjetnik po unutarnjoj i „genetskoj“ vokaciji, Frank S. Lehmann spada u onaj krug ljudi koji rade unutar umjetničkog protokola (koncipiranje, proizvodnja, izlaganje) te paralelno ne odustaju, nego dapače, ostvaruju iznimne rezultate u svojoj matičnoj struci i području, medicini.

više...