Poetike ruba: razgovor s pjesnikinjom Sanjom Baković

Tribine

01.02.2021. - 01.05.2021.

Pogledajte snimku razgovora s pjesnikinjom Sanjom Baković u povodu njezine zbirke „Autobus za Trnavu“.

Zbirka pjesama Sanje Baković „Autobus za Trnavu“ svakodnevicu pretače u poeziju, opisuje ono nevidljivo i zatureno – rubne dijelove grada, ljude koji su isključeni, zaboravljeni, izostavljeni iz događanja, a dotiče se i ženske egzistencije u društvu – činjenice da često previđamo nasilje koje žene trpe, da o tome kolektivno šutimo. No knjiga je samo povod za razgovor koji obuhvaća i širu temu povezanosti poezije i društvenog trenutka u kojem se nalazimo.

Što je angažirana poezija i na što ona može utjecati? Može li umjetnost pokrenuti danas nam toliko potrebnu empatičnost prema drugima? Kako je i zašto pokrenuta platforma Odvalimo se poezijom? Čitaju li ljudi danas poeziju i koja je razlika između pjesničkog i običnog jezika?

Sa Sanjom Baković razgovarala je voditeljica KIC-ovih tribina, književna teoretičarka Marija Ott Franolić.

više...

Pogledajte online tribinu / KAKO PREGORJETI I UZETI ŽIVOT U SVOJE RUKE - Aljoša Bagola

Tribine

28.02.2021. - 03.04.2021.

Kako učinkovito uravnotežiti dužnosti i radosti, brige i sreću, iscrpljenost i ispunjenost, kako se suočiti sa stvarnošću, napustiti ulogu žrtve i preuzeti odgovornost za svoju sreću?
Na ova pitanja pokušat će nam odgovoriti Aljoša Bagola, koji je na vrhuncu svoga uspjeha, slomljen i očajan, nakon više od dvadeset godina rada u marketingu, deset godina vođenja najvećeg kreativnog odjela u susjednoj Sloveniji te nizanja izuzetnih kreativnih i poslovnih uspjeha, osjetio da je vrijeme da se pobrine za sebe i progovori i svom slomu.

više...