Online premijera snimke koncertnog čitanja drame Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK

Tribine

26.06.2020. - 30.07.2020.

Online premijera snimke koncertnog čitanja drame

Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK
Rađeno po drami Thomasa Bernharda “Minetti”

Stari glumac Minetti, nakon trideset godina izbivanja sa scene, čeka, u predvorju hotela u Ostendeu, direktora teatra, koji mu je ponudio da još jednom odigra kralja Leara. Silvestarska je večer. Svi luduju, a on čeka.

“Minetti” je jedna od posljednjih velikih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda, koju je preveo i za izvođenje adaptirao u monodramu Zdenko Jelčić.

Link potražite ovdje od 19 sati ili na Facebook stranicama facebook/kiczgb.com
U suradnji s Teatrom Erato.

više...

Davor Vrankić - The Straight Story

Galerija forum

03.07.2020. - 31.08.2020.

Otvorenje izložbe u nazočnosti umjetnika 3. srpnja 2020., u 19 sati

U zagrebačkoj Galeriji Forum 3. srpnja u 19 sati otvara se samostalna izložba hrvatskog umjetnika Davora Vrankića pod nazivom The Straight Story. Izložba će premijerno predstaviti pedeset tabli stripa realiziranih u Parizu između 1992. i 1994. godine.

The opening reception will be held in the presence of the artist on Friday, July 3, 2020, from 7 p.m.

The Gallery Forum in Zagreb is pleased to invite you on July 3, 2020, at 7 p.m. to the opening of a solo exhibition by the Croatian artist Davor Vrankić entitled The Straight Story. The exhibition will premiere 50 comic panels created in Paris between 1992 and 1994

Vernissage en présence de l'artiste le vendredi 3 juillet 2020, à partir de 19h00

La Galerie Forum à Zagreb a le plaisir de vous convier le 3 juillet 2020 à 19 h au vernissage de l’exposition personnelle de l'artiste croate Davor Vrankić intitulée The Straight Story. L'exposition dévoilera en avant-première cinquante planches de bande dessinée réalisées à Paris entre 1992 et 1994.

više...

Robert Torre PSIHIJATRIJA I ANTIPSIHIJATRIJA Online predavanje

Tribine

09.07.2020. - 03.09.2020.

Pogledajte predavanje Roberta Torrea „Psihijatrija i antipsihijatrija“.

Antipsihijatrijski pokret nije, kako se to voli prikazivati, vankontekstualni ispad šezdesetosmaške salonske ljevice, već izdanak i logična krajnja konzekvenca nastojanja poslijeratne socijalne psihijatrije da definitivno okonča azilsku fazu psihijatrije, a samu psihijatriju gurne ka psihijatriji u zajednici.
Što je ostalo od lika i djela negdašnjih karizmatskih prvaka antipsihijatrije? Što je ostalo od terapijskog horizonta ljudskosti koji su bespogovorno provodili u ondašnjim terapijskim hipi-komunama? Zašto ih se i danas hotimice ignorira i gazi? Zar im ni ovo, kao ni ono doba nije doraslo, pa nam usprkos faktičke smrti i dalje dolaze iz budućnosti?
Kontekst desetljeća koja su prošla mijenja i obezvrjeđuje značenja svega što je bilo, ali anarholiberalno počelo antipsihijatrije da sloboda, dostojanstvo i samoodređenje svakog čovjeka (pa i onog ludog), uvijek ima stajati ispred zdravlja i konformističke adaptiranosti, i dalje ostaje vremenu nadređen i neokrznut izazov.

više...

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2020. godini

Tribine

14.07.2020. - 21.09.2020.

Kulturno informativni centar u suradnji s Gradskim uredom za kulturu Grada Zagreba dodjeljivat će potpore autoricama i autorima za:

• književno-umjetnički rad
Potpora će se dodjeljivati autoricama i autorima za književno-umjetnička djela u okviru projekta Zagrebačka muza u sklopu kojega će naglasak biti na stvaranju književnih umjetničkih djela koja će popularizirati Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane – fiktivne ili zbiljske.
Pozivamo sve književnice i književnike koji će biti nadahnuti temom zagrebačkog potresa da napišu roman.

više...

HRVATSKI GLAZBENICI U BEČU - Ciklus koncerata - 16. sezona /novi datumi

Glazbeno scenska

15.07.2020. - 20.10.2020.

S obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz pandemiju, koncerti u Beču planirani za jesen su otkazani.

Ciklus koncerata Hrvatski glazbenici u Beču ove se godine održava po 16. put u prilagođenom obliku. Kao i prethodnih godina, želja nam je bila nastaviti s predstavljanjem pomno osmišljenih programa i odabirom vrhunskih glazbenika.

više...

Dragan Živadinov - Umjetnik s orbitalnim poslanjem /razgovor

GALERIJA NA KATU

18.07.2020. - 31.08.2020.

Dragan Živadinov umjetnik je s misijom koja se neprestano nanovo pronalazi i stvara,'reinventira', a koja je ujedno i njegov životni i umjetnički koncept na kojem radi s Dunjom Zupančič i Mihom Turšičem.
Njegova misija nije jednostavna, nije jeftina, nije ni trenutni hir ili zanos s rokom trajanja. Njegova misija već traje 23 godine i trajat će sve dok ne završi u ekvatorijalnoj orbiti Zemlje.
Dragan je imao izložbu u Galeriji na katu 2017. godine, održalo se tada i predavanje te prezentacija knjige vezana za njegov specifični tehnološko filozofski pristup umjetnosti koju je nazvao postgravitacijskom, a koja svoje nadahnuće nalazi u radu Hermana Potočnika Noordunga.

više...

PULA U ZAGREBU 2020.

KINO

30.07.2020. - 01.08.2020.

Program PULA U ZAGREBU tradicionalno donosi filmske naslove iz programa nacionalnog filmskog festivala u Puli.
U ovogodišnjem izdanju u programu Pula u Zagrebu publika će imati priliku u Kinu Metropolis MSU pogledati igrane filmove - Glas redatelja Ognjena Sviličića, komediju Ideš? Idem! redatelja Ljube Zdjelarevića te pvi put u Zagrebu hvaljeni i nagrađivani film Bog postoji, njeno ime je Petrunija redateljice Teone Strugar Mitevske.
U Kinu KIC, u sklopu programa PULA U ZAGREBU prikazat će se dokumentarni naslovi Izidor Popijač Žiga Bednjanski redatelja Sergija Michielija, Izlazite li vanka? redateljice Ines Jokoš te Kula smrti redatelja Bernardina Modrića.

Ulaz na projekcije filmova u sklopu programa PULA U ZAGREBU je slobodan

više...