Mio Vesović / Ars vivendi

GALERIJA NA KATU

03.03.2020. - 26.06.2020.

Izložba Mije Vesovića "Ars vivendi" otvara se u utorak, 3. 3. 2020. u 20 sati, u KIC-ovoj Galeriji na katu.

Autorskim kalendarom Ars vivendi, napravljenim posebno za Galeriju na katu, kroz dvanaest kolaža majstor fotografije Mio Vesović odabrao je posuditi tuđi fotografski rad i nadograditi ga, intervenirati bojom i kistom u isti, te se dotaknuti hrvatskih umjetnika koji u njegovu odabiru ostavljaju traga u domaćoj kulturi. Temeljni motiv kolaža, naga žena, jedan je od posebnih fetiša mnogih fotografa koji svoj opus crpe unutar urbanih motiva. Od Posavca pa do Krpana, od Kelčeca do Lupina, žena kao motiv neizbježan je ključ njihovog erosa za stvaranjem i aktivnim sudjelovanjem u životu.

više...

Ida Blažičko - IKAROS /prisjetimo se

Galerija forum

04.05.2020. - 04.06.2020.

Instalacija Ikaros mlade i talentirane kiparice Ide Blažičko, odnedavno i profesorice na zagrebačkoj Likovnoj akademiji, predstavljena je u Galeriji Forum na jesen 2018.

više...

POGLEDAJTE KONCERTNO ČITANJE DRAME / THOMAS BERNHARD: THEATERMACHER

Tribine

28.05.2020. - 28.06.2020.

Pozivamo vas da pogledate koncertno čitanje drame Thomasa Bernharda “Theatermacher”

Poveznica je aktivna!

Dramu je, po Bernhardovom tekstu, za ovu izvedbu adaptirao Zdenko Jelčić, koji ujedno tumači i glavnu ulogu.
U krčmi „Pri veselom krascu” u Prdečevu Selu nedaleko Zagreba, stari, bogomdani glumac Jelčić, kojega je Bog poslao da stvori novo, bolje kazalište, priča, potpuno siguran u svoju genijalnost, o tome kako je nemoguće u vukojebini poput Hrvatske stvarati umjetnost.

U suradnji s Teatrom Erato

više...

Ciklus zoom tribina Alena Žunića: New York City - inovativnost suvremenih urbanih prostora

Tribine

04.06.2020. u 18:00 h četvrtak

Arhitekt Alen Žunić ovim će online predavanjem pokušati prikazati arhitektonski najkompleksniji grad 21. stoljeća i to kroz nekoliko razina – krajobraznoj, planerskoj, dizajnerskoj i arhitektonskoj uvijek s popratnim planiranim ili izvedenim projektima kao case study-ima (od povijesnih antologijskih zgrada i urbanističkih planova do recentnih urbanih gesti poput High Linesa ili točkastih skulpturalnih atrakcija Vessela i Sheda).

Pokazat će se i komentirati New York City na širem gradskom mjerilu sa svojim fascinantnim gridom, velikim i manjim insertima javnih parkova i pejzažne arhitekture, kao i inovativna rješenja urbanog dizajna dijelova grada te pojedinačna arhitektura koja ima potencijal aktivacije ne samo vlastite strukture, nego i šireg okolnog konteksta.

Cilj predavanja je vidjeti i kako Zagreb može učiti od svjetskog epicentra arhitektonskih i urbanističkih dostignuća, više u vizionarskom pristupu i odnosu prema gradu, manje s obzirom na mjerilo intervencija.

više...

Dokukino KIC nastavlja s radom!

KINO

05.06.2020. u 19:00 h petak

Dokukino KIC nastavlja s radom!
Nakon poduže stanke od ovog vikenda opet se družimo u Dokukinu KIC, a za početak lipanjskog
programa pripremili smo izbor recentnih dokumentarnih hitova.

Za početak lipanjskog programa pripremili smo izbor recentnih dokumentarnih hitova – 'Medena zemlja' (petak, 19 h), 'Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom' (subota, 19 h) i 'Diego Maradona' (nedjelja, 19 h). Vidimo se!

više...

TRI VEČERI FILMA I GLAZBE U KINU POD ZVIJEZDAMA

KINO

12.06.2020. - 29.06.2020.

Restauriran filmski klasik 'Ljubav i moda', nezaboravna filmska glazba u izvedbi Zagrebačkih solista i koncert glazbene dive Gabi Novak za građane Zagreba

Ljetna pozornica Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Kino Europa, koje je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i istinski poklonici 'magije' koju donose posebna djela glazbene i sedme umjetnosti.

više...

Zagreb živi kulturu - tjedni pregled kulturne ponude

Tribine

14.06.2020. - 21.06.2020.

Kultura nam se vratila u grad, a dio programa zaživjet će i na našim ulicama, trgovima i u parkovima.

Kako biste se što lakše odlučili kamo da odete po svoju “dozu kulture”, donosimo vam sažeti tjedni pregled iz bogate kulturne ponude u našem gradu.

više...

Ciklus tribina Krešimira Mišaka: DRVO ŽIVOTA U SVEMIRU /snimljeno predavanje

Tribine

18.06.2020. u 18:00 h četvrtak

Drvo života, pojam koji se u mnogim tradicijama koristio kao simbol povezivanja Zemlje s nebom, predstavljao je kartu božanskih kvaliteta, protkanost svega fizičkog i nebeskog. Slika svetog stabla prisutna je u mitologiji svih indoeuropskih naroda. U zadnjih desetak godina otkrivena je struktura koja po mnogim osobinama nalikuje upravo drevnoj ideji Drva života...

više...

Online premijera snimke koncertnog čitanja drame Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK

Tribine

26.06.2020. - 30.07.2020.

Online premijera snimke koncertnog čitanja drame

Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK
Rađeno po drami Thomasa Bernharda “Minetti”

Stari glumac Minetti, nakon trideset godina izbivanja sa scene, čeka, u predvorju hotela u Ostendeu, direktora teatra, koji mu je ponudio da još jednom odigra kralja Leara. Silvestarska je večer. Svi luduju, a on čeka.

“Minetti” je jedna od posljednjih velikih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda, koju je preveo i za izvođenje adaptirao u monodramu Zdenko Jelčić.

Link potražite ovdje od 19 sati ili na Facebook stranicama facebook/kiczgb.com
U suradnji s Teatrom Erato.

više...

7. Revija europskog filma

KINO

27.06.2020. - 29.06.2020.

Od 20. lipnja do 1. srpnja 2020., prigodom obilježavanja sedme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, održat će se 7. Revija europskog filma na tri zagrebačke lokacije. Prvi tjedan projekcije se odvijaju na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21.30., potom od 27. do 29. lipnja u KIC-u i konačno od 30. lipnja do 1. srpnja u Kinu Metropolis MSU. Bit će prikazano 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Švedske, Belgije i Rumunjske. Žanrovski su to romantične komedije, biografske drame i kriminalističke drame.

više...