Mio Vesović / Ars vivendi

GALERIJA NA KATU

03.03.2020. - 26.06.2020.

Izložba Mije Vesovića "Ars vivendi" otvara se u utorak, 3. 3. 2020. u 20 sati, u KIC-ovoj Galeriji na katu.

Autorskim kalendarom Ars vivendi, napravljenim posebno za Galeriju na katu, kroz dvanaest kolaža majstor fotografije Mio Vesović odabrao je posuditi tuđi fotografski rad i nadograditi ga, intervenirati bojom i kistom u isti, te se dotaknuti hrvatskih umjetnika koji u njegovu odabiru ostavljaju traga u domaćoj kulturi. Temeljni motiv kolaža, naga žena, jedan je od posebnih fetiša mnogih fotografa koji svoj opus crpe unutar urbanih motiva. Od Posavca pa do Krpana, od Kelčeca do Lupina, žena kao motiv neizbježan je ključ njihovog erosa za stvaranjem i aktivnim sudjelovanjem u životu.

više...

Mak Melcher - Atelijer 08

Galerija forum

11.03.2020. u 19:00 h srijeda

Dana 11. ožujka u 19 sati u Galeriji Forum otvorit će se izložba Maka Melchera Atelijer 08. Mak Melcher rođen je 1983. godine u Mostaru. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je kiparstvo 2008. Radio je kao asistent kiparice Marije Ujević i Dalibora Stošića, a trenutačno radi kao nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Kako i naslov ove izložbe govori, to mu je osma samostalna izložba.
Melcher će izložiti veliku instalaciju od gline. Ona spaja materijalno prisustvo zemlje (sa svim njezinim kulturno-historijskim i metaforičkim značenjima) i ideju duha ili uma, to jest nemjerljivih elemenata ljudskog postojanja, koja se nalazi u formi draperije koju uzima kao osnovu svoje instalacije. "Galerije su mjesta na kojima se instalacije kipara Maka Melchera rađaju i na kojima umiru. Budući da Melcher stvara velike i impozantne površine od gline, taj se materijal prepušten vremenu troši, puca i mjestimično osipa." Voditelj Galerije Forum Feđa Gavrilović u predgovoru izložbe.

više...

Obavijest o odgađanju javnih događanja u Kulturno informativnom centru

Posebna događanja

15.03.2020. u 10:00 h nedjelja

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kulturno informativni centar obavještava javnost da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu (izložbe, radionice, predavanja, tribine, filmske projekcije)

O novim terminima odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

više...

KONCERT JE OTKAZAN - Koncert violinista Anđelka Krpana i pijanistice Nade Majnarić

Posebna događanja

17.03.2020. u 19:00 h utorak

Nažalost koncert je otkazan!

Pozivamo vas na koncert violinista Anđelka Krpana i pijanistice Nade Majnarić
koji će se održati u sklopu ciklusa Hrvatski glazbenici u Beču.

Utorak, 17. 3. 2020., 19 sati
Altes Rathaus, Wipplingerstraße 6/8, 1010 Beč
Anđelko Krpan, violina
Nada Majnarić, glasovir
F.Schubert, L.van Beethoven, T. Uhlik, B. Papandopulo
Ulaz slobodan

više...

OTKAZANO - SANJARENJE O JEZIKU | REVERIES ABOUT LANGUAGE | RÊVERIES AUTOUR DE LA LANGUE

Posebna događanja

19.03.2020. u 19:00 h četvrtak

OTKAZANO - Riječ Zvuk Slika | Word Sound Image | Parole Son Image
Imerzivno iskustvo poezije | An immersive poetry experience | Expérience immersive en poésie

Pozivamo vas na multilingualni recital poezije "Sanjarenje o jeziku / Reveries about language / Rêveries autour de la langue" koji će se održati u četvrtak 19. ožujka, u 19 sati, u Kulturno informativnom centru, Zagreb.

"Sanjarenje o jeziku" treći je u nizu imerzivnih multilingualnih recitala poezije zamišljenih u okviru projekta Unbound Jasmine Bolfek Radovani. Sanjarenje se sastoji od niza zvučnih, vizualnih i višejezičnih "šetnji" (ili "flâneries") koje uranjaju publiku u višeosjetilno iskustvo doživljaja poezije na engleskom, hrvatskom i francuskom jeziku. Poeziju na sceni popratit će kodirana elektronska muzika i kompjuterske animacije Alo Allika. Cilj ovih recitala je prikazati na koji način superpozicija izgovorene riječi, slike i zvuka može dovesti do "oslobođenih" ("unbound") ekspresija.

više...