Independent Festival of Creative Communication

26.05.2018. - 03.06.2018.

Galerija Forum, Teslina 16

 

Independent Festival of Creative Communication

IFCC Gallery Program 2018

26. 5. – 3. 6. 2018.

 

U ponedjeljak, 28. 5. 2018. i srijedu 30. 5. 2018. u sklopu festivalskog dijela programa pod nazivom IFCC Gallery Program 2018, u KIC-ovoj Galeriji Forum otvaraju se dvije međunarodne izložbe. Prva na redu je 'The Greatest Exhibition' u sklopu koje će radove prikazati više od 50 autora, mahom zaposlenih u industrijama filma, video igara i oglašavanja. S mnogima od njih moći ćete se družiti na otvorenju jer su u Zagreb stigli kao predavači ili kao gosti IFCC festivala.

 

The Greatest Exhibition

Ponedjeljak, 28. 5. 2018. u 19,30 sati

Uz mnogobrojne renomirane umjetnike iz svijeta filma, igara i stripa, radionice i predavanja, ove godine IFCC proširuje program novim segmentom. U 2018. festival će po prvi puta održati The Greatest Exhibition. Ovom izložbom ćemo predstaviti izvanredne radove iz, za nas, nove perspektive. U sklopu programa pozvali smo sve da prijave svoje radove kako bi dobili priliku izlagati u društvu suvremenih majstora zanata poput  J.A.W. Cooper, Elize Ivanove, Esada Ribića, Jama Jurabaeva, Josana Gonzaleza, Nekra, Robbiea Trevina, Evena Mehla Amundsena, Daniela Padurea, Milivoja Ćerana i drugih. Izložbi će nazočiti i na njoj izlagati barem pet autora koji su unazad godinu dana imali uspješne crowdfunding kampanje tijekom kojih su prikupili između 70 i 220 tisuća dolara (svaki). O tome će se više govoriti tijekom Busines of Art dijela IFCC programa, gdje će ti autori suddjelovati u panel diskusijama. Izložbu će popratiti i live akcija vrsnih crtača od kojih smo neke već spomenuli.

Što se samih radova i reprodukcija radova tiče većina će ih biti na A3 formatu. Bit će izloženo i nekoliko skulptura kao i par primjeraka festivalske maskote nazvane The Kid.

 

SIXMOREVODKA Exhibition

Srijeda, 30. 5. 2018. u 19,30 sati

Na drugoj izložbi radove će predstaviti berlinski studio SIXMOREVODKA predvođen fantastičnim Markom Djurdjevićem. Marko i SMV tim će predstaviti 41 reprodukciju u A2 formatu. Tu će se naći i radovi iz njihova dva in-house projekta, Orken i Degenesis. SIXMOREVODKA pruža usluge najvećim svjetskim proizvođačima video igara kao što su Riot Games, Warner Bros Games, Marvel, Nike, Hasbro, Blizzard, Ubisoft, Guerrilla games i drugi. Ono po čemu je studio posebno poznat među klijentima jest tradicionalan pristup realizaciji projekata koji su u pravilu digitalni. Drugim riječima SMV tim doslovno crta tj. slika sve kadrove koje isporučuju. U svijet u concept art-a za film i video igre to je prava rijetkost budući da je korištenje fotografija i tekstura za tzv. kitbashing. već uobičajena praksa. Vrijeme je novac pa je produktivnost uvijek na prvom mjestu. No Marko i njegov tim uspjeli su se nametnuti svojim stilom i brzinom rada, pa su klijenti jednostavno odlučili prihvatiti njihova pravila.

Prethodno spomenuti autorski projekti Orken i Degenesis su postigli veliki uspjeh, a vijest o njima se vrlo brzo proširila među ostalim kreativcima iz industrije. Danas više nije neuobičajeno da 'artisti' zaposleni u industriji rade na vlastitim IP projektima, no prava je rijetkost da takvi projekti dočekaju svjetlo dana kao gotovi proizvodi.

 

 

Što još uključuje IFCC Gallery Program?

U pripremi je i nekoliko radionica s naglaskom na tradicionalne tehnike. Treba posebno naglasiti da će neke od tih radionica biti otvorene za sve koji su zainteresirani, no zbog ograničenog prostora ipak ne bi bilo loše svoj dolazak najaviti. Dovoljno je ispuniti formular na stranici. Voditelji su Rembert Montald and João David Fernandes.

 

Više o samim radionicama i kako se prijaviti možete saznati ovdje. 

 

 

Više informacija:

Raspored

Gallery Program

SIXMOREVODKA najava

J.A.W. Cooper najava

Sava Živković najava

IFCC Main Titles 2017

Testimonials

Independent Festival of Creative Communication

26.05.2018. - 03.06.2018.