Galerija forum

Situacija 36. Salona mladih

10.05.2022. - 31.05.2022.

Istovremeno s tematskim izložbenim programom ovogodišnjeg Salona mladih Hrvatskog društva likovnih umjetnika u više izložbenih prostora Zagreba odvija se salonski program Situacija. Riječ je o programu s kontinuitetom jer pripada jednom od tradicionalnih koncepata na nizu Salona od osnutka 1968. godine. S obzirom na slobodu teme, njime se nastoji stvoriti uvid u tematske okupacije i kreativne aspiracije, a napose dosege mladih umjetnika uzimajući u obzir različitost pristupa korištenja medija, tehnika i materijala.

više...
Galerija forum

SVJETLAN JUNAKOVIĆ - IZVAN SEBE

08.04.2022. - 07.05.2022.

Dana 8. travnja 2022. u Galeriji Forum u 19 sati otvorit će se izložba Svjetlana Junakovića pod nazivom Izvan sebe.

Svjetlan Junaković izložit će svoje nove skulpture koje pokazuju njegov duhovit i nekonvencionalan pristup umjetnosti koji ga izdvaja od većine suvremenih hrvatskih autora. Uz njih, na izložbi će prvi puta biti prikazani i Junakovićevi erotski crteži iz 2016., koji pršte vještinom i ludizmom.

više...
Galerija forum

FEDOR FISCHER - OPTIMIZAM SJEĆANJA

10.02.2022. - 12.03.2022.

Od četvrtka, 10.2.2022. u Galeriji Forum u Teslinoj 16, od 19 sati može se pogledati izložba Fedora Fischera Optimizam sjećanja.

Fedor Fischer rođen je 1975. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Zlatka Kesera. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi su mu u kolekcijama Okolje Consulting Art Collection (Slovenija), Erste & Steiermaerkische bank (Hrvatska) i u fundusu galerije Zuccato (Hrvatska). Dobitnik je priznanja na 3. Bijenalu slikarstva u Zagrebu. Od 2019., kao vanjski suradnik, predaje crtanje na ALU u Zagrebu. Osim slikarstvom aktivno se bavi glazbom. U svome razvoju doživio je brojne promjene – od razbijene figuracije, preko realizma, do energične i materične apstrakcije. Ova izložba pokazat će njegove nove, apstraktne slike.

više...
Galerija forum

WINTON AFRIĆ - HERE BE DRAGONS

31.01.2022. - 05.02.2022.

Trodimenzionalni ispisi su kreiranje objekta iz ničega. Iz modela koji je stvoren virtualno, uz pomoć artikulacije plastične mase, materijaliziraju se oblici. Postoji li, stoga, primjereniji postupak za stvaranje figura fantastičnih i mitoloških bića nego li je to 3D print? Winton Afrić izniman je majstor na području 3D skulpture, a ova izložba njegovih radova pokazuje divnu suradnju epoha. Ovdje su uz pomoć nove tehnologije oživljena bića iz drevnih predaja i legendi kultura cijeloga svijeta, bića poput zmajeva i grifona.

više...