.

KIC i GNK čestitka Paviću za Putar nagradu

06.06.2019. - 05.07.2019.

Galerija na katu i KIC upućuje čestitku Predragu Paviću povodom nagrade za mlade likovne umjetnike Radoslav Putar, 18. po redu, koju dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba. Pavić je nagradu osvojio u jakoj konkurenciji, a rad koji je odabran u finale producirala je Galerija na katu i prva ga predstavila javnosti u formi samostalne izložbe koja se održala 19.01.2018. - 02.02.2018. u GNK.
Ovo priznanje zagrebačkom umjetniku veliki je poticaj i Galeriji na katu i KIC-u kao ustanovi u kulturu. Nagrada Paviću potvrđuje naša nastojanja da u radu Galerije produciramo i predstavljamo nove radove, do sada neviđene u javnosti doprinosimo domaćoj likovnu scenu.
Zašto je baš Predrag Pavić odabran za jednog od umjetnika čiji je producirala GNK i što je to toliko magično u njegovu radu pročitajete u predgovoru izložbe iz siječnja 2018.
Također, pogledajte fotografije s paljenja, sada već čuvene 'pečice' koja je ovim nagradom postala dio povijesti umjetnosti u Hrvatskoj.
Iskrenu čestitku upućujemo i Institutu za suvremenu umjetnost i Janki Vukmir na ustrajanosti usprkos mnogim izazovima i želimo joj još mnogo dodjela 'Putara'.

više...
.

Iris Brosch

Iris Brosch (1964.), modna i umjetnička fotografkinja, redateljica dokumentarnih filmova, video-umjetnica, rođena je u Njemačkoj, a živi na relaciji New York – Pariz. U svijetu je priznata i prepoznata kao umjetnica koja svojim radom osnažuje sliku i položaj žena danas. Njezin stil je jedinstven i u modnoj i umjetničkoj fotografiji, a mediji i struka opisuju ga kao susret Miucce Prade i Leonarda da Vincija.

http://www.irisbrosch.com/

više...