Tribine

BETONSKI SPAVAČI: BUĐENJE PAMĆENJA

10.04.2024. u 20:00 h srijeda

Susret s autorima i proizvođačima kapitalnog tv djela prilika je za rekapitulaciju značenja i znakova ovog velikog poduhvata grupe posebnih kreativaca.

Dokumentarna serija Betonski spavači u svoje tri sezone po četiri epizode razvija priču o odnosu arhitekture i promjenjivog društvenog konteksta na teritoriju koji je nekada objedinjavala Jugoslavija. Serija je fokusirana na arhitekturu i urbanizam nastao u socijalističkom periodu koji su obilježeni idejom nesebičnog društvenog doprinosa i optimističnom vjerom u bolju budućnost.

više...
Tribine

LET'S GET LIMINAL / KNJIŠKI MOLJAC 4. SEANSA

09.04.2024. u 20:00 h utorak

LET'S GET LIMINAL
LIMINALNI PROSTORI I LABIRINTI
KNJIŠKI MOLJAC 4. SEANSA

Dolaskom toplijih vremena došlo je pravo vrijeme i za novo izdanje Knjiškog moljca, emisije Radio Studenta o teoriji književnosti i kulturi, uživo!

U četvrtoj po redu seansi, naziva “Let's Get Liminal: Liminalni prostori i labirinti”, voditeljice Ema Marača i Izabela Šegedin analizirat će prostore u kojima se lako izgubiti: liminalne prostore i labirinte!

više...
Tribine

POEZIJA TO GO - Druženje s pjesnicima

08.04.2024. u 19:00 h ponedjeljak

Ponedjeljak, 8. 4. 2024. u 19 h
21. tribina Poezija to go - druženje s pjesnicima:
Nastupaju: Alojz Majetić, Božica Brkan, Biserka Goleš Glasnović, Marina Čapalija, Branislav Glumac i Sonja Zubović.
Glazbeni gosti su Zlatko Majsec i Ivan Vidović.
Voditeljica programa i autorica projekta je Sonja Zubović.
Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica i pjesnikinja Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“.

više...