.

Tiskovna konferencija Udruge Goli otok ''ANTE ZEMLJAR''

14.04.2015. u 11:00 h utorak

Pozivamo vas na konferenciju za novinare povodom predstavljanja aktivnosti Udruge Goli otok "Ante Zemljar" u cilju proglašenja Golog otoka spomen područjem, mjestom sjećanja na sve kažnjenike nekadašnjeg logora.

Na konferenciji koja će se održati u KIC-u, Preradovićeva 5, u utorak 14. travnja 2015. godine, s početkom u 11.00 sati, govorit će dr.sc. Furio Radin, predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina dr.sc. Martin Previšić sa odsjeka za noviju povijest filozofskog fakulteta u Zagrebu i Darko Bavoljak, predsjednik Udruge Goli otok "Ante Zemljar" Zagreb.

više...
.

Koncertno izvođenje monodrame: Branislav Glumac JEZIČINA

08.05.2015. u 18:30 h petak

Glumica, u zreloj dobi, stavlja masku dvojnice, priproste prijateljice da bi se ponovo mogla popeti na scenu, od svih zaboravljena, i pokazati da još može, da je dobra glumica i da je nepravedno zapostavljena.

Tekst Branislava Glumca prožet je ciničnim humorom. Dramu je naslovio: »Jezičina» da bi glumici omogućio potpunu slobodu interpretacije, a sebi da progovori o problemima svakodnevice koja nas muči.

Izvodi dramska glumica: Perica Martinović

Ulaz je slobodan,
Dvorana 512

U suradnji s teatrom »Erato»

više...
.

U TMINI - koncertno izvođenje drame – praizvedba

02.06.2015. u 19:00 h utorak

Neven Lukačević

U tmini


Nekoliko dana u travnju 1941, u stanu Bele i Miroslava Krleže u Radišinoj 14, u Zagrebu. Dvoje umjetnika izloženih samovolji vlasti i policije NDH razgovara, voli se i strepi pred hapšenjem i progonom.

Neven Lukačević ( 1969) Rijeka, profesor i predavač na Filološkom fakultetu sveučilišta u Torunju (Poljska) biva prvi put izvođen u Hrvatskoj.

Glume:
Perica Martinović
Martina Biljan
Zdenko Jelčić

U suradnji s Teatrom Erato

više...
.

Postanite model u performansu na društveno odgovornu temu međunarodno poznate fotografkinje!

06.09.2015. - 26.09.2015.

Poziv svima zainteresiranima za sudjelovanje u nastanku velike režirane fotografije autorice Iris Brosch
KIC u sklopu događanja ‘Bijele noći’ kod HNK, u subotu, 26.09.2015. organizira javno snimanje velike režirane fotografije na Zdencu života na temu AGEISM-a (hrv. dobizam – najčešće diskriminacijsko ponašenje prema osobama starije dobi) te poziva zainteresirane volontere koji se osjećaju dobro u svojoj koži i smatraju se ‘lijepima takvi kakvi jesu i neobičnima’ da sudjeluju u snimanju kao modeli i tako iskoriste priliku koja im se pruža jednom u životu!
Autorica fotografije je njemačko-francuska fotografkinja Iris Brosch koja je dugo godina prisutna na međunarodnoj umjetničkoj i modnoj sceni.

Njezini radovi nalaze se u mnogim svjetskim galerijama, kao i na naslovnicama prestižnih modnih magazina.
U potrazi smo za autentičnim licima, tijelima raznih oblika (što neobičniji to poželjniji, mršavi, punašni, snažni ..), muškarcima i ženama raznih dobi - od pete godina života pa do osamdesete godina života.
Pozivamo sve one koji žele volontirati kao modeli da se jave na dino.muhovic@kic.hr i pošalju fotografiju (što kvalitetniju, naravno) portreta i figure kako bi u slučaju odabira stupili u kontakt s vama, te osigurali kostim, make up i dr.
Casting volontera radimo putem emaila ili po preporuci ako vam nije email dostupan.
Casting je otvoren objavom oglasa pa do 23.09. 2015., kako bismo mogli započeti sa snimanjem već 25. 09. (prvi dan snimanja s manjom grupom od 16h) i 26. 09. (drugi dan snimanja s većom grupom od 17h) te pripremiti potrebnu dokumentaciju.

Osiguravamo hranu i piće za volontere kao i uokvirenu fotografiju (30x40 cm) s potpisom autorice.
U prilogu se nalaze neki radovi Iris Brosch i vizualizacije nekih mogućih motiva koje namjeravamo snimiti u Zagrebu, no jasno je da će mnogo toga ovisiti o modelima i kreativnom trenutku same autorice.
Volonteri mogu i ne moraju biti upitani za poziranje bez odjeće. Njima na volju.

Vidjeti rad Iris Brosch na www.irisbrosch.com
http://irisbrosch.typepad.com/divinita/divinita_photo/

više...
.

Zagreb, volim te! / 2. festival tijela u gradu

19.09.2015. u 13:00 h subota

U subotu, 19. rujna na nekoliko lokacija u centru Zagreba održat će se drugo izdanje Festivala Zagreb, volim te!, koji nadahnut istoimenim performansom Tomislava Gotovca, problematizira položaj tijela u javnom prostoru.
Prošlogodišnje, prvo izdanje festivala na kojem su sudjelovali švicarski umjetnici iz kolektiva Ritual Theater i američko-korejska umjetnica Miru Kim pratile su brojne kontroverze, te je zagrebačka policija na zahtjev nekolicine ogorčenih građana prekinula umjetničke performanse o čemu su izvijestili mediji diljem Europe. Ipak brojni građani i umjetnici reagirali su pozitivno na ove nesvakidašnje šetače, izražavajući svoju podršku ovoj nekonvencionalnoj inicijativi. Organizatori Zagreb, volim te! nadaju se kako će ove godine izvođači izvesti svoje performanse do kraja uz tolerantnu i liberalnu atmosferu.

više...
.

Počinje 8. Zagrebi! festival

25.09.2015. - 27.09.2015.

Zagrebi! festival ove godine o dobizmu
Osmo izdanje festivala koji grebe ispod površine tematizira razne oblike diskriminacije prema osobama starije dobi;
performans i snimanje serije grupnih fotografija, plesna radionica, filmovi i tribine;
sudjeluju Iris Brosch, Slavenka Drakulić, Liz King, Sarah Polley, Sue Bourne, Slavka Pavić…

više...
.

Foto performans Iris Brosch na temu dobizma

25.09.2015. - 26.09.2015.

Petak i subota / 25. i 26. 9. 2015. / od 17 do 23 sata / Zdenac života ispred zgrade HNK i druge gradske lokacije
U sklopu 8. Zagrebi! festivala pored Meštrovićeva Zdenca života u blizini Hrvatskog narodnog kazališta održat će se performans i snimanje serije grupnih fotografija u režiji francusko-njemačke umjetnice Iris Brosch. Performans je zamišljen je kao živa slika na otvorenom, poput onih koje je Iris Brosch radila u Veneciji i u Rimu. Iris Brosch umjetnica je, fotografkinja i redateljica koja u svojim radovima portretira žene, dajući im snagu i dostojanstvo.

više...
.

Sretni blagdani

22.12.2015. - 09.01.2016.

U 2016. dovoljno je odabrati naše programe kako bi povjerovali u čuda!

više...
.

Iris Brosch

Iris Brosch (1964.), modna i umjetnička fotografkinja, redateljica dokumentarnih filmova, video-umjetnica, rođena je u Njemačkoj, a živi na relaciji New York – Pariz. U svijetu je priznata i prepoznata kao umjetnica koja svojim radom osnažuje sliku i položaj žena danas. Njezin stil je jedinstven i u modnoj i umjetničkoj fotografiji, a mediji i struka opisuju ga kao susret Miucce Prade i Leonarda da Vincija.

http://www.irisbrosch.com/

više...